Deprecated: تابع wc_get_log_file_path از نگارش 8.6.0 که جایگزینی برای آن در دسترس نیست منسوخ شده است. in /home/faracal1/domains/iranprodoc.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
چگونه درصد همانندی پایان نامه را کاهش دهیم؟ - ایران پروداک | ایران پروداک
سایت در حال بارگذاری است ...
09158238830 iranprodoc@gmail.com تایم کاری : شنبه تا پنجشنبه تهران ، میدان هروی

چگونه درصد همانندی پایان نامه را کاهش دهیم؟

فهرست محتوا پنهان
[aparat id=”EX8dT” width=”700″]

چگونگی کاهش همانندجویی پایان نامه، تبیین و مشابه نویسی 

سرقت علمی و خطرات آن چیزی است که شما را وادار به کاهش همانندجویی می کند. مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن یک کلمه ی تخصصی است🤞 که معنای آن بازنویسی و یا  در سیستم دانشجویی کاهش همانندی یا رفع همانندی آن ذکر شده است که در مقالات و پایان نامه ها کاربرد زیادی دارد.

مجازات سرقت ادبی

در ایران طبق ماده ۲۳ قانون حمایت از حقوق مؤلفان ، اگر فردی تمام یا قسمتی از اثر دیگران را که مورد حمایت این قانون است به نام خود یا به نام پدید آورنده (بی‌اجازه) منتشر و عرضه کند به حبس تأدیبی از شش ماه تا ۳ سال محکوم خواهد شد.

در برخی از دانشگاه‌ها درصورتی‌که اساتید و پژوهشگران مرتکب سرقت علمی شوند، فارغ  از اینکه اعتبار خویش را از دست خواهند داد، مجازات‌هایی از تعلیق تا اخراج نیز در انتظارشان خواهد بود.

عواقب دیگر سرقت ادبی

در بخش‌های مختلف این مقاله به عواقب مختلف سرقت ادبی اشاره کردیم. به‌طور خلاصه، بار دیگر اشاره‌ای به این عواقب خواهیم داشت:

تنزل اعتبار و وجهه علمی افراد؛

جریمه‌شدن دانشجو، ردشدن در یک واحد درسی؛

مجبورشدن به پرداخت جریمه برای نقض کپی‌رایت؛

جریمه‌ای مانند تعلیق و برکناری از پُست استادی یا اخراج دانشجویان.

گزارش همانندی چیست ؟

 

[aparat id=”EX8dT” width=”700″]

خدمات کاهش همانندی  پایان نامه  و  رساله :

رویایتان را در کاهش همانندی پایان نامه وپروپوزال یا مقاله ارشد و دکتری به واقعیت می رسانیم. ایران پرواک با بکارگیری بیش از 10 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های مختلف علمی، با برگزاری کارگاه  آموزشی محتوی نویسی و کاهش همانندی و رفع همانندی پایان نامه و  پروپوزال توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا  و کاهش همانندی را برای تحقیق و پژوهش شما  به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد.

این تیم تخصصی در تمامی زمینه های علمی بخصوص  رشته های مدیریت و روانشناسی وپزشکی و میکروبیولوژی، کامپیوتر علوم ورزشی و اقتصادی و رشته های  کامپیوتر و کشاورزی و … توانسته و می تواند تولید محتوی  و تبین و بازنویسی  متن را  انجام دهد.

از طرفی با انجام تحلیل های آماری تخصصی SPSS , SPLS , AMOS, LISREL  و روش های  پژوهشی دیگر مثل AHP فازی  اکسپرچویس ، دیمتل فازی  و اقتصاد سنجی EWIUS  ایویوز روش سوات SWOT

 

 

کاهش همانندی

نمونه کاهش همانندی

کاهش همانندی زیر 30 درصد

کاهش همانندی متن تخصصی

کاهش همانندی

کاهش همانندی بعد از کلی هزینه ای که دانشجو انجام داده

خدمات تولید محتوی یا کاهش همانندی:

مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن در کاهش همانندی چیست؟ این یک کلمه ی تخصصی است که معنای آن بازنویسی یا  پارفریز قید شده است. مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن در مقالات و پایان نامه ها کاربرد زیادی دارد.

در صورتی که در نوشته هایتان از نوشته های دیگران استفاده کرده اید باید پیش از بارگذاری یا ارسال برای دانشگاه یا  مجلات ISI و ارسال مقالات به مرحله ی داوری در ابتدای امر سعی در رفع سرقت ادبی آن داشته باشید. این امر باعث نشان دادن توانمندی علمی شما بوده و سبب می شود که برای شما مشکلی پیش نیاید.

در صورتی که قصد دارید برای مجلات مقاله بنویسید یا پایان نامه و مقاله خود را ثبت ایران داک کنید.

باید به این نکته توجه کنید که داوران در این زمینه بسیار حساس عمل می کنند. در صورتی که  پروپوزال یا مقالات ارسال شده دارای مطالب کپی و تکراری باشند مقالات شما را رد می کنند.

برای جلوگیری از این امر ، باید قبل از ارسال نوشته یا مقاله خود ، متن های کپی را ، تبین و بازنویسی کنید. قبل از ارسال نوشته یا مقاله خود ، آن را از نظر شباهت ادبی بررسی کنید. اگر این مورد را نادیده بگیرید ، نوشته شما بی ارزش خواهد بود و ممکن است به عنوان سرقت ادبی شناخته شوید.

اهمیت مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن در تولید محتوا

یکی از مهمترین موارد در تولید محتوا ، آشنایی با روش صحیح کپی یا توضیح و بازنویسی متن پایان نامه و پروپوزال است.

نکته مهم در این زمینه این است که کاهش شباهت و بازنویسی متن هنگام تولید محتوا و نوشتن متون در دو مرحله انجام می شود ، مرحله اول تشخیص سرقت ادبی و مرحله دوم بررسی محتوا و مرور و ایجاد تغییرات در آن است

تشخیص سرقت ادبی

این مرحله یکی از مهمترین مراحل کپی یا توضیح و بازنویسی متن است که می توانیم از طریق نرم افزار و سایت هایی مانند IranDoc این کار را انجام دهیم ، اما دیگران در قبال کپی یا توضیح و بازنویسی متن به عنوان هزینه اشتراک ، هزینه ای دریافت می کنند.

بازسازی متون

عملیات بازسازی در مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن در سه مرحله انجام می شود که به شرح زیر است:

مرحله ی اول

در این مرحله از کپی یا توضیح و بازنویسی متن ، انواع مختلف محتوا ، مقالات و متون را مطالعه کرده و جایگزین مناسبی برای کلمات بیابید ، سپس کلمات و مترادف مترادف جملات و پاراگراف های مورد نظر را انتخاب کنید.

این عملکرد باعث می شود متن شما کمتر شبیه متن مورد نظر شود. برای عملکرد صحیح ، به یک واژگان گسترده نیاز دارید تا بتوانید جملات جدید و مناسب ایجاد کنید.

مرحله دوم

در این مرحله از کپی یا توضیح و بازنویسی متن ، ما به نحوه چیدمان کلمات و جملات می پردازیم ، اگر کلمات به ترتیب دیگری کنار هم چیده شوند ، می توانید یک جمله جدید داشته باشید. این جملات کمتر به سایر متون شباهت خواهند داشت.

مرحله سوم

در این مرحله از توضیح و بازنویسی متن ، باید جملات را بر اساس گرامر و دستو رزبان تغییر دهید. برای تغییر دستور زبان جملات ، باید افعال را از نظر زمان و افراد تغییر دهید تا جمله جدیدی داشته باشند. این روش کمک بزرگی به کاهش همانندی  و تبین متن می کند .

کاربرد مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن چیست

واژه paraphrase  در فارسی به معانی مختلفی مانند خلاصه ، نقل قول غیر مستقیم ، نسخه نویسی ، بازنویسی و موضوعات مشابه شناخته شده است. در واقع ، کپی یا توضیح و بازنویسی متد روشی است که معنای اصلی جمله را حفظ می کند در حالی که ساختار جمله به کمک جملات مترادف و مترادف تغییر می کند.

کاهش همانندی ، بازنویسی و  تبیین متن بیشتر در پایان نامه ها و مقالات و تولید محتوی کاربرد دارد.

در کل در کاهش  همانندی یا تبیین متن از لحاظ معنایی یک فعل است که از آن به رفع همانندی تعبیر می شود. توجه داشته باشید جمله هایی که تحت فرایند بازنویسی متن قرار می گیرند باید با ساختار و لغات متفاوت معنی اولیه ی جمله را حفظ کند.

استفاده از این عملکرد در فارسی بیشتر توسط کسانی انجام می شود که به نوشتن مشغول هستند. برخی از افراد ممکن است ایده ها و افکار خود را از کتابهایی که خوانده اند دریافت کنند.

یا گاهی تصمیم می گیرید از مطالبی که شخص دیگری نوشته است در متن خود استفاده کنید اما قصد ندارید از همان عبارت در کار خود استفاده کنید یا به سادگی قصد کپی کردن آن را ندارید. از آنجا که همه می دانند سرقت علمی یک عمل بسیار ناخوشایند است ، کپی یا توضیح متن راه حلی برای جلوگیری از سرقت علمی است.

یکی دیگر از کاربردهای کاهش شباهت استفاده از آن توسط دانش آموزان است که به آن ساده سازی گفته می شود. این دانش آموزان باید در این موارد مهارت داشته باشند و نکته دیگر این است که این به عنوان درسی است که باید در بخش نویسندگی مهارت داشته باشند.

چه زمانی مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن انجام می دهیم

شاید برای شما جالب باشد که بدانید اکثر افراد هنگام توضیح پایان نامه بدون آشنایی با کپی یا توضیح و بازنویسی متن ، بدون هیچ گونه دانش قبلی این کار را انجام می دهند. نکته مهم دیگری که ما در اینجا به آن اشاره می کنیم این است که بازنویسی متن دو مفهوم کاملاً مجزا است.

در جمع بندی ، افراد جملات را انتخاب و خلاصه می کنند و متن را به صورت مختصر و کوتاه ارائه می دهند.

در این روش ، جملات از متن اصلی و جملات موجود در متن است. اگر خلاصه ای را به زبان خود بنویسید ، در واقع متن را کپی می کنید. اما در روند کاهش شباهت با استفاده از ایده اصلی با تعداد کلمات متن اصلی به زبانی متفاوت و ثابت کنیم که موضوع را درک می کنیم.

اصلی ترین کاربرد مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن چیست

یکی دیگر از اصلی ترین کاربردهای مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن استفاده ی دانشجویان و افرادی است که مقاله  یا پایان نامه خود را  بایستی در سامانه ایران داک برای فهمیدن  میزان تشابه و همانندی  ارسال  می کنند .

و علت این امر است که عمده ترین امتیاز بخش نوشتاری به این شکل اندازه گیری می شود. و قدرت و توانایی دانشجو را دردرک مطلب و تسلط به موضوع نشان خواهد داد .

با توجه به کاربردها و توضیحاتی که در ارتباط با بازنویسی متن انجام شد ، باید بگوییم که کاربرد اصلی این فرایند در زمینه مقاله نویسی یا هنگامی که قصد نوشتن پروپوزال یا  پایان نامه است. آنها از این روش برای جلوگیری از سرقت علمی استفاده می کنند.

ممکن است کاهش همانندی اسان  به نظر برسد ، اما در برخی موارد  تبیین محتوای کپی شده آنقدر پیچیده است که برای کپی یا توضیح و بازنویسی متن به دانش و تخصص زیادی نیاز دارد و باید در چند مرحله انجام شود.

انواع مشابه نویسی یا تبیین و بازنویسی متن چیست

همان طور که در ابتدای امر اشاره کردیم کاهش همانندی یا تبیین و بازنویسی متن انواع مختلفی دارد که در ادامه قصد داریم به معرفی آن ها بپردازیم.

تغییر ماهیت کلمه یا تغییر اقسام کلمه

در این نوع بازنویسی ، انواع کلمات مانند صفات ؛ نام حروف و افعال و اکثر انواع آنها تغییر می کند. به عنوان مثال ، می توانید یک صفت را در یک متن تفسیر شده به یک قید تبدیل کنید.

تغییر ساختار جمله و پارگراف

این شکل از کپی یا توضیح و بازنویسی متن به ساختار جمله مربوط می شود ، به عنوان مثال ، بازگشت یک جمله ناشناخته به شناخته شده ، یا تغییر این نوع تغییر ساختار می تواند برای بازتاب تفسیر نویسنده از متن اصلی استفاده شود.

کاهش جزئیات و بندها

کاهش جزئیات و بندهای یک جمله در فرایند بازنویسی به این معنی است که بخش های از جمله را که پیچیده است حذف یا کم کرده، اما به جای این عبارات در قسمتی دیگر به شکل جمله ای جدید آن را بازگو می کنند.

 

جایگزین کردن مترادف یا هم معنی

یکی از ساده ترین روش ها برای کاهش همانندجویی یا تبیین متن ، جایگزینی هم خانواده متناسب و مترادف ها است. به این ترتیب ، کافی است کلمات را با یک معنی دیگر  جایگزین کنید.

هدیه ایران پرواک به شما

از آنجا که ارائه محتوای باکیفیت (از نظر غیر کپی ، قدرت انتقال مفاهیم ، عدم شباهت و شباهت و تخصص) بزرگترین دغدغه دانشجویان و کارگروه ایران پرواز است ، ما همواره خود را در معرض آزمون شما کارفرمایان عزیز قرار می دهیم.

بنابر این  زمان کار برای  کاهش همانندی زیر 30 درصد  مبنا را  زیر 20  در نظر می گیریم و برای زیر  20  درصد  مبنای  زیر 10  درصد  و این کار برای  بالا بردن  سطح  اطمینان و نتیجه  بسیار  بهتر از انتظار  خودمان و بعد از  آن  شما  دانشجویان عزیز خواهد  بود. تا اینکه به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.

کاهش همانندی  چیست؟

کاهش همانندی زمانی اتفاق می افتد که شما ایده یا نظریه شخص دیگری را با کلمات خود بیان کنید. هدف اصلی این کار حفظ معنی متن اصلی بدون کپی و بازگوکردن کلمه به کلمه است.

این امر به سه دلیل انجام می شود:

بازنویسی نشان می دهد که نویسنده مطالب منابع مربوطه را به طور کامل درک کرده اید.

بازنویسی مطالب این اطمینان را می دهد که از تحقیقات دیگران کپی نمی کنید و در واقع سرقت ادبی نیست.

چه موقع از نقل قول ها و چه موقع برای ترجمه استفاده شود؟

اگر مقاله یا تحقیقی را به طور کامل بخوانید و نکات مهم آن را یادداشت کنید ، طبیعتاً بیشتر اطلاعات مهم آن را نقل قول می کنید و از نقل قول های مستقیم استفاده نمی کنید.

عاقلانه است که در پایان نامه یا مقاله خود از نقل قول های زیاد استفاده نکنید زیرا استفاده مکرر از نقل قول ها باعث می شود که منابع خوانده شده را اشتباه درک کرده یا به زبان بیان کنید. خودت تنبلی نقل قول ها نیز متن شما را ناخوانا می کند.

به طور کلی ، برای ترجمه مقاله یا پایان نامه ، ترجمه مقاله یا تحقیق مورد مطالعه بهتر از استفاده از نقل قول است.

از نقل قول ها فقط در موارد زیر استفاده کنید:

می خواهید توضیحات دقیقی داشته باشید.

متن اصلی آنقدر خوب است که نمی توانید آن را تغییر دهید.

برای اثبات نظریه خود به شواهد معتبر نیاز دارید.

 کاهش همانندی  یا خلاصه نویسی

 همانطور که گفته شد کاهش همانندی  عبارت است از توضیح مطالب شخص دیگری به زبان شما که تقریباً به اندازه طول متن اصلی است.

اما وقتی تنها مهمترین بخشهای یک مقاله را توصیف می کنید ، در حال جمع بندی هستید. تفاوت کمی بین بازنویسی و خلاصه نویسی وجود دارد ، اگرچه به طور کلی هر دو اغلب تبین مجدد یا  کاهش همانندی  در نظر گرفته می شوند.

آموزش گام به گام روش های کاهش همانندی

متون پایان نامه یا مقاله  را چندین بار بخوانید تا کاملاً متوجه شوید.

مفاهیم اصلی مورد نیاز خود را بنویسید.

آنچه را که توجه می کنید بدون نگاه کردن به متن اصلی بنویسید.

نسخه نوشته شده توسط خود را در مقایسه با متن اصلی بخوانید و اگر قسمتهایی از آن بسیار شبیه هم هستند تغییر دهید.

اصلاحات لازم را در متن انجام دهید. ممکن است نتوانید همه عبارات و جملات را تغییر دهید.

منبعی را که استفاده کرده اید و هرگونه اطلاعاتی که برای استناد به آن نیاز دارید را در متن خود ذکر کنید.

 

تکنیک کاهش همانندی

این مراحل به اندازه کافی ساده هستند ، اما دانستن اینکه از کجا باید نظریه ای متفاوت از نسخه منتشر شده شروع کرد ، دشوار است.

اما ترفندهایی وجود دارد که می تواند به شما در انجام این کار کمک کند.

اولین کلمه جمله خود را با کلمه ای متفاوت از منبع اصلی شروع کنید

تا جایی که می توانید از کلمات مترادف استفاده کنید

در حالی که قسمت هایی از متن اصلی وجود دارد که نمی توان آنها را با کلمه معنی ایده آل جایگزین کرد

ساختار جمله را تغییر دهید

مثلا اگر جمله به شکل معلوم بیان شده است آن را به جمله مجهول تبدیل کنید.

جمله معلوم زمانی به کار می ­رود که یک فاعل وجود دارد( چیزی که کاری را انجام می­ دهد). زمانی که مفعول( چیزی که کار به روی آن انجام می­ شود) هدایت جمله را در دست می گیرد، آن جمله به شکل مجهول بیان می شود.

اطلاعات را به چند جمله تقسیم کنید

اگرچه در بازنویسی معمولا باید تعداد کلمات با تعداد کلمات متن اصلی یکی باشد اما شما می ­توانید با تعداد جملات بازی کنید تا نوشته ­تان را متفاوت کنید.

در این مثال، یک جمله طولانی به دو جمله تقسیم شده است.

عکس این مساله نیز صدق می­ کند، مثلا اگر متن اصلی از دو جمله تشکیل شده شما می ­توانید اطلاعات دوجمله را در یک جمله بیان کنید.

 بررسی سرقت ادبی

بعد از اینکه پایان نامه یا مقاله خود را تکمیل کردید ، بازنویسی ها را به خوبی انجام دادید و نقل قول ها و استنادات صحیحی در آن به کار بردید، باید برای راحت شدن خیالتان بررسی نهایی را برای سرقت ادبی انجام دهید.

با بررسی سرقت ادبی می­ توانید متوجه شوید آیا جملات شما خیلی شبیه به منبع اصلی ذکر شده است یا خیر و در صورت نیاز آن ها را تغییر دهید.

سرقت علمی برای دانش آموزان و معلمان یک فاجعه است ، زیرا خالق اثر از کار خود کمتر استفاده می کند و ارزش کار کاهش می یابد. علاوه بر این ، کسانی که سرقت علمی انجام می دهند انتظار عواقب بدی دارند. به شما توصیه می کنیم مقاله زیر را مطالعه کنید.

رفع سرقت ادبی با کاهش همانندی

همانطور که خوانید ، یکی از راه های مستقیم برای از بین بردن شباهت بازنویسی است. پس از ارسال به مجلات با نرم افزارهای بررسی سرقت ادبی بررسی می شوند و اگر درصد تشابه از حد مجاز فراتر رود ، مقاله برای بررسی به نویسنده ارجاع داده می شود.

با گسترش هنر نوشتن و تبیین متن و کاهش شباهت مقاله ، می توانید تا حد زیادی از سرقت ادبی جلوگیری کنید.

سرقت ادبی هنگامی اتفاق می افتد که شخص ایده ، متن یا طرحی را در هر سطحی از جمله کتاب ، فیلم ، مقاله ، تصاویر ، اختراعات ، تصاویر ، موسیقی ، محتوای سایت و غیره ویرایش می کند که نتیجه اندیشه و کار دیگری است. یا از صاحب اثر ناشناس استفاده کنید.

تعریف سرقت ادبی

سرقت علمی می تواند تمام یا بخشی از کار را تحت تأثیر قرار دهد. این بدان معناست که یک اثر یا به طور کامل از محتوای شخص دیگری حذف شده است یا قسمت هایی از محتوا در اختیار دیگران قرار می گیرد.

به عبارت دیگر ، سرقت ادبی به نحوی محتوا را تغییر داده و از آن استفاده کرده است.

این نیز به عنوان نمونه ای از سرقت علمی کاربرد دارد. سرقت ادبی به خودی خود شامل دو نوع سرقت علمی عمدی است ، یعنی سرقت علمی عمدی و سرقت علمی غیر عمدی ، که به معنای سرقت علمی ناخواسته است.

در مورد سرقت علمی مقالات ISI ، حتی استفاده از آثار قبلی نویسنده در مقاله جدید وی پذیرفته نمی شود. باید توجه داشته باشید که مجلات معتبر قبل از انتشار مقاله ، سرقت را با نرم افزار تشخیص سرقت ادبی بررسی می کنند. هدف این مقاله تعریف سرقت ادبی و ذکر انواع آن است.

تاریخچه سرقت ادبی

اما امروزه این مفهوم در زمینه مقاله نویسی از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که سایت های آنلاین تشخیص سرقت ادبی و نرم افزار تشخیص سرقت ادبی برای استفاده هایی مانند تشخیص سرقت علمی پایان نامه در دسترس دانشگاهیان است.

خروجی تحقیقات نیز با دقت مورد بررسی قرار می گیرد تا از سرقت علمی رنج نبرند.

در گذشته ، کپی به دلیل تعداد کمی از نویسندگان و افرادی که درباره نوشته ها قضاوت می کردند ، کار دشواری نبود. با این حال ، چنین جنایاتی هنوز مشاهده شد. به عنوان مثال ، نوعی سرقت ادبی در گذشته سرقت ادبی از دوستان بود که از روی اعتماد افکار خود را در ملاء عام بیان می کردند و افراد فریبکار در آن مجمع از این ایده ها به نفع خود استفاده می کردند.

رشد سریع دانش و فناوری در زمینه های مختلف در عصر حاضر ، روندی صعودی را با شیب بسیار شدید تجربه کرده است و هزاران دانشجو ، استاد و محقق روزانه تعداد زیادی ایده و برنامه منتشر می کنند.

منابع اطلاعاتی گسترده و موتورهای جستجوی حرفه ای مانند گوگل نیز انتقال اطلاعات را آسان کرده است. این روزها ، فایل های الکترونیکی روند کپی را بسیار ساده کرده اند. در چنین شرایطی نمی توان اصالت کار را به شیوه سنتی دنبال کرد.

بنابراین ، با روش های جدیدی مانند نرم افزار تشخیص سرقت ادبی ، تا حدی می توان صحت کار را تأیید کرد. هند در حال حاضر رتبه اول در زمینه سرقت ادبی را دارد و متأسفانه باید بگوییم که ایران در این زمینه وضعیت خوبی ندارد.

 

انواع سرقت ادبی

پلیجریزم دارای شکل‌های متفاوتی است؛ می‌تواند در حوزه‌های ادبیات، هنر، پژوهش‌های دانشگاهی و رسانه رخ بدهد. هر یک از این موارد نام‌برده به ترتیب سرقت ادبی، هنری، علمی و رسانه‌ای نامیده می‌شود. سرقت علمی از هر نوع آن، مشکلات زیادی برای فعالان آن حوزه به وجود می‌آورد.

مشکلاتی که باعث می‌شود خالق اثر، بهره کمتری از کار خویش ببرد و ارزش کار افت کند. بنابراین چندین روش تشخیص سرقت علمی و سرقت ادبی وجود دارد تا خروجی آثار دچار پلیجریزم نباشد. به‌طور کلی، برای بیان انواع سرقت فکری و محتوایی از اصطلاح سرقت ادبی استفاده می‌شود.

پلیجریزم در زمینه های ادبیات ، هنر ، تحقیقات دانشگاهی و رسانه ها رخ دهد. به هر یک از این موارد به ترتیب سرقت علمی گفته می شود. سرقت ادبی از هر نوعی مشکلات زیادی را برای فعالان آن حوزه ایجاد می کند.

مشکلاتی که باعث می شود خالق اثر از کار خود کمتر بهره ببرد و ارزش اثر کاهش یابد. بنابراین ، روشهای متعددی برای تشخیص سرقت ادبی و سرقت ادبی وجود دارد تا خروجی آثار دچار تعدد سرقت علمی نشود. به طور کلی ، عبارت سرقت ادبی برای توصیف انواع سرقت ادبی و سرقت محتوا استفاده می شود

سرقت ادبی شامل انواع مختلفی است که می‌توان آن‌ها را بدین‌صورت نام برد:

سرقت ادبی منبع گرا ؛

سرقت ادبی با مشابه نویسی یا بازنویسی ؛

سرقت علمی جهانی ؛

سرقت ادبی مستقیم ؛

سرقت علمی موزاییک ؛

سرقت علمی؛

سرقت علمی اتفاقی ؛

سایه نویسی

سرقت ادبی از منابع

سرقت علمی زمانی اتفاق می افتد که محققان در مقاله یا محتوای خود از منبع اشتباهی استفاده می کنند. البته این پایان ماجرا نیست. استناد به متن و مطالب به منبعی که اصلاً وجود ندارد نیز نمونه ای از سرقت علمی است.

اگر نویسنده از دو منبع در کار خود استفاده کند اما فقط نام یکی از آنها را ذکر کند ، از سرقت ادبی نیز رنج می برد. حذف و دستکاری اطلاعات منبع اصلی نمونه دیگری از سرقت علمی است.

برخی از محققان سعی می کنند با دستکاری اطلاعات منبع اصلی ، این مفهوم را القا کنند. چنین اقداماتی بسیار نامطلوب است و می تواند آثار مضر داشته باشد. به عنوان مثال ، دستکاری دستاوردهای واقعی تحقیقات پزشکی خطرات و پیامدهای ناخوشایندی را ایجاد می کند. بنابراین ، موضوع سرقت ادبی بسیار مهم است.

 

سرقت ادبی با بازنویسی

سرقت ادبی با بازنویسی نیز بسیار متداول در این نوع سرقت ، متن و محتوای یک شخص به نام نویسنده دیگری با دستکاری جزئی در عبارات و کلمات منتشر می شود. حتی اگر کلمات و جملات تغییر کنند ، ایده اصلی در محتوا ، فکر فکری و مالکیت فکری شخص دیگری است.

سرقت ادبی جهانی

وقتی فردی را برای نوشتن مقاله و محتوا استخدام می کنید و اثر را تحت نام خود منتشر می کنید ، از سرقت علمی جهانی رنج می برید. حتی وقتی دوستان یا آشنایان شما این کار را با شما می کنند ، سرقت رخ می دهد.

سرقت ادبی مستقیم

سرقت ادبی مستقیم به معنای انتشار اثر شخص دیگری به نام خود ، بدون ایجاد کوچکترین تغییری در آن است. در این نوع سرقت ادبی ، دزد به طور کلی ادعا می کند صاحب اثری است که کاملاً متعلق به شخص دیگری است.

 سرقت ادبی موزاییکی

این نوع سرقت ادبی حالت پیچیده‌ای دارد و سارق از محتوای دیگران در تلفیق با محتوای خودش بهره می‌برد. به‌طوری که کشف بخش‌های اصیل مقاله از قسمت‌های سرقتی دشوار می‌شود.

در واقع، سارق ادبی در این کار، طوری عمل می‌کند که محتوایی متفاوت با محتواهای دیگر ارائه می‌شود اما ایده‌ها و کلمات جدید نیستند.

سرقت ادبی ایده

به‌کارگیری ایده‌های دیگران برای تولید مقاله یا هر اثر دیگری هم از نمونه‌های سرقت ادبی است.

استفاده از ایده‌های دیگران می‌تواند با به‌کارگیری بی‌کم و کاست ایده آنها همراه باشد؛ یعنی سرقتی خالص و کامل یا اینکه با بهره‌برداری از ایده‌های دیگران، اثری تازه خلق شده باشد.

این با الهام‌گرفتن تفاوت دارد. در الهام‌گرفتن، فرد با نگاه و انگیزه‌ای که از اثر دیگران به دست می‌آورد، چیزی جدید و متعلق به خود خلق می‌کند. اما در سرقت ایده، بحث الهام‌گرفتن به میان نیست و همه‌چیز کاملا از روی دست دیگران نوشته می‌شود.

سرقت ادبی تصادفی

سرقت علمی اتفاقی نیز امکان پذیر است. یعنی حالتی که در آن فرد نداند که از ایده شخص دیگری استفاده می کند. اشتباه و سهل انگاری می تواند منجر به سرقت تصادفی شود.

اما نکته این است که صرف نظر از سرقت ادبی در محتوای شما ، از پیامدهای منفی آن بی نصیب نخواهید بود. بنابراین ، بهتر است در بررسی و اجتناب از سرقت علمی بسیار محتاط باشید.

سایه‌نویسی

در میان اصطلاحات فوق ، Ghostwrite احتمالاً کمی کسل کننده تر از بقیه است. سایه نویسی زمانی است که شخصی از طرف دیگران می نویسد و برای آنها داستان ، کتاب ، مقاله ، گزارش و محتوای مشابه می نویسد. در نهایت ، اثر ایجاد شده به نام مشتری ثبت و منتشر می شود.

به عنوان مثال ، می توان نویسندگان متن سخنرانی های سیاستمداران را نام برد. این نویسندگان سایه می نویسند. در کشورهایی مانند ایران ، این امر در ارتباط با تحقیقات دانشگاهی نیز انجام می شود. البته باید توجه داشت که در سایه زنی معمولاً رضایت هر دو طرف دخیل است.

 سرقت ادبی از خود یا Self Plagiarism به چه معناست؟

سرقت علمی مقوله ای بسیار پیچیده است. به طوری که گاهی اوقات ، حتی استفاده از آثار قبلی خود می تواند نمونه ای از سرقت باشد. بنابراین اگر از کارهای گذشته خود در مقاله نویسی مقاله یا هر متن و محتوای دیگری استفاده می کنید ، باید طوری رفتار کنید که گویی از متن و مقاله شخص دیگری استفاده می کنید.

بنابراین شما باید همان حساسیت های معمول را داشته باشید و با ذکر منبع و استناد ، یا با استفاده از روش هایی مانند بازنویسی و ایجاد تغییرات در بازگو کردن مطالب گفته شده است.

از متهم شدن به سرقت علمی خودداری کنید. اگر مراقب نباشید و از سرقت علمی رنج ببرید ، با عواقبی روبرو خواهید شد. موسسات علمی و دانشگاهی نسبت به سرقت ادبی بسیار حساس هستند.

در نتیجه ، این نوع سرقت می تواند با جریمه یا کاهش اعتبار شما همراه باشد. کاهش نمرات یا رد صلاحیت ها از جمله عواقبی است که یک دانشجو  به دلیل سرقت علمی تجربه می کند. در دنیای حرفه نشر ، نویسنده ای که ادبیات را از خود می دزد در نظر مخاطب بی اعتبار می شود و در عین حال ، ناشر می تواند علیه او اقدامی انجام دهد و شکایاتی را مطرح کند.

سرقت ادبی برای انواع محتوا وجود دارد؟

همانطور که قبلاً ذکر شد ، سرقت ادبی می تواند برای محتویات مختلفی از جمله ویدئو ، تصاویر و موسیقی رخ دهد. استفاده از هر یک از این موارد بدون اجازه و پرداخت مالک واقعی ، نوعی سرقت ادبی است. موارد زیر همه نمونه هایی از سرقت ادبی در زمینه های مختلف محتوا است:

استفاده از تصاویری که کار دیگر عکاسان است ، بدون ذکر نام صاحب اثر ، نوعی سرقت ادبی است؛

تولید ملودی و موسیقی که قبلاً توسط شخص دیگری تولید و منتشر شده بود نیز سرقت ادبی محسوب می شود.

استفاده از ویدئویی که توسط شخص دیگری بدون اجازه او گرفته شده است نیز سرقت ادبی است.

کشیدن تصویری که طرح آن قبلاً توسط نقاشی دیگری کشیده شده است سرقت محسوب می شود.

استفاده از یک قطعه موسیقی در فیلم یا ویدئو نوعی سرقت است مگر اینکه مالک مجوزهای لازم را دریافت کند.

و….

ابعاد منفی سرقت ادبی چیست؟

بلادرنگ ابعاد منفی سرقت ادبی بسیار زیاد و خطرناک است .این می تواند زندگی حرفه ای صاحبان آثار مختلف را مختل کند. به عنوان مثال ، بهره برداری مالی از کار دیگران ، بدون بهره مندی از آنها ، از نظر مادی به آنها آسیب می رساند. اما صرف نظر از جنبه های پولی و مالی کار ، سرقت ادبی نوعی تجاوز به حریم خصوصی و اندیشه دیگران و نقض حقوق مالکیت معنوی آنها است. این امر همچنین می تواند از نظر روانشناختی برای صاحب اثری که کارش سرقت شده است سخت و تلخ باشد.

 پیشگیری از سرقت ادبی

مؤسسات، مجلات و سازمانهای فعال در زمینه های علمی و ادبی اقداماتی را برای اجرای سرقت ادبی و اجرای استراتژی ها انجام می دهند. این اقدامات تا حدودی موثر بوده اما کاملاً موفقیت آمیز نبوده است. از جمله راههای پیشگیری از سرقت ادبی می توان به سایت ها و نرم افزارهای تشخیص سرقت ادبی مانند  ایران داک  اشاره کرد.

در صورتی که ابزارهای تشخیصی بتوانند سرقت علمی را تشخیص دهند ، پذیرش مقالات مختل می شود. در دانشگاهها نیز سیاست انضباطی مسئول بررسی سرقت علمی در بین دانشجویان و اساتید است.

 

دکتر شعبان زاده

65 مطلب منتشر شده

با اشتیاق در دنیای آمار قدم نهادم؛ داده های چیزهای زیادی به ما می گویند به ضعم من آمار و پژوهش همواره پلی برای عبور از دره های ناشناخته و در هر تحقیق یک قدم در راه حل مساِل پیچیده است.

درباره این مطلب نظر دهید !